ABDULBAKİ ÜNLÜ İMAM HATİP ORTAOKULU

Vizyon: Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; Öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili milli ve manevi duygulara sahip, ahlâklı öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır.

Misyon: Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili, manevi ve evrensel değerleri tanıyan, benimseyen, araştırmacı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmektir.

Başarılar:

Saatler: ptesi-çarş-perş-cuma günleri 08:30 - 15:15 salı günleri 08:30 - 16:10
Yabancı Dil: İNİLİZCE
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %100
Sportif Etkinlikler: Kız Voleybol Takımı, Erkek Futbol Takımı, Masa Tenisi, Santranç, Zeko Oyunları
Bilimsel Etkinlikler: Tübitak 4006 Fuarı
Proje Çalışmaları: Erasmus, Tübitak 4006 Tübitak 2201, E-Twinnig
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus Projjesi devam etmektedir.

WEB - https://abuiho.meb.k12.tr

Adres - İSTİKLAL MAH. KARDELEN SK. ABDÜLBAKI IMAM HATIP ORTAOKULU BLOK NO 4 İÇ KAPI NO 1 ŞEREFLİKOÇHİSAR / ANKARA

Kütüphane Kitap Sayısı :2049
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim

Yerleşim Yeri - İlçe Merkezi

Ulaşım E 90 (Ankara-Aksaray-Adana) yolu üzerinden 300 metre içeridedir. İlçe merkezine yürüme mesafesindedir. İlçeye AŞTİ´den neredeyse yarım saatte bir ya da saat başı otobüs bulunmaktadır. Aksaray´a ulaşım da aynı şekilde kolaydır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Ankara il merkezine 140 km, Aksaray il merkezine 80 km uzaklıktadır.