Okulumuzda Yeni Dönem

Okulumuzda Yeni Dönem

15.06.2021 390

 

İmam hatip ortaokulları, ortaokul dersleriyle birlikte temel İslamî bilgileri içeren derslerin de okutulduğu kendine özgü kurum kültürü bulunan okullardır. Bu okullarda, çocuklarımıza millî, manevî, ahlakî, insanî ve kültürel değerler önceliğinde, akademik eğitimlerinin yanı sıra bedensel ve ruhsal gelişimlerini de destekleyen eğitim ortamlarında,ilgiveyetenekleridoğrultusundabirüstöğrenime hazırlayan özgün projeler, yabancı dil vehafızlık programları uygulanmaktadır.

Bu yıl ilk defa okulumuz Abdulbaki Ünlü İmam Hatip Ortaokulunda 5. sınıflara yönelik yabancı dil ağırlıklı ( İngilizce) sınıf açılacak ve bu uygulama ilçemizde ilk örnek olacaktır. İsteyen velilerimiz çocuklarını normal öğretim programının uygulandığı sınıflara kayıt ettirebilecekleri gibi yabancı dil ağırlıklı sınıfımıza da kayıt ettirebileceklerdir. Okulumuzun hedefi 5. sınıfta İngilizce ağırlıklı eğitime başlayan öğrencilerimizin 8. sınıftan mezun olduklarında İngilizce konuşur ve konuşulanları anlayabilir seviyede olmasıdır. Ayrıca LGS'de çıkan İngilizce sorularının tamamını doğru yapabilir seviyede olması da hedeflerimiz arasındadır.

Abdulbaki Ünlü İmam Hatip Ortaokulu İslam dininin iki kaynağı Kur'an ve sünneti referans alan bir din eğitimi vermeye çalışmaktadır. Okulumuz öğrencilerimize doğru bilgi doğru inanç ve doğru davranış kazandırmayı hedeflemektedir.

Abdulbaki Ünlü İmam Hatip Ortaokulu; milli ve mânevî değerlerine bağlı, çalışkan, ailesine, topluma ve çevreye duyarlı, ülkesini seven, gönül coğrafyasının farkında, güzel ahlaklı bireyler yetiştirmeye çalışmaktadır.

İmam Hatip Ortaokullarında, temel derslerde diğer ortaokullardaki aynı öğretim programları ve haftalık ders saatleri uygulanmaktadır. Dolayısı ile LGS'de diğer okullarla eşit koşullara sahiptir. Ayrıca Kur'an-ı Kerim, temel dini bilgiler; inanç, siyer ve ahlak eğitimi verilmektedir.

            Abdulbaki Ünlü İmam Hatip Ortaokulu akademik destek projeleriyle bir üst öğrenime hazırlanan öğrencilerle sürekli dayanışma halindedir. Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler dersleri düzenli bir şekilde ve muhtevaya uygun eğitim ortalarında özgün ders materyalleriyle öğretim yapılmaktadır.  Öğrencilere dînî bilgi ve kültür zeminini hazırlayan, onların anlama, yorumlama, hafızayı kullanma becerilerini ve ruhsal gelişimlerini destekleyen temel İslamî bilgi dersleri verilmektedir.

            Abdülbaki Ünlü İmam Hatip Ortaokulunda öğrencilere İngilizce ve Arapça öğretimi ile ortaokul düzeyinde çift dil öğreniminde temel dil becerileri edinme imkânı sunulmaktadır.

            Başta TÜBİTAK olmak üzere fen bilimleri, matematik, sosyal bilimler, teknoloji tasarım ve değerler eğitimi alanlarında yerel ve ulusal projelere katılım sağlanmaya çalışılmaktadır. Bilimsel proje çalışmalarıyla araştıran, öğrenen, sorgulayan, tasarlayan, üreten, bilim meraklısı öğrencilerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

            Okulumuzda yaklaşık 35 öğrencimiz ilçemizdeki Aziz Mahmut Hüdaî Kuran Kursunda hafızlık eğitimi almakta ve aynı zamanda da okulumuzda öğrenimlerine devam etmektedirler.

            Abdulbaki Ünlü İmam Hatip Ortaokulu imam hatip okullarına özgü kalite takip sistemi (KTS) ile Bakanlık, il ve ilçe tarafından sürekli izlenen ve değerlendirilen eğitim-öğretim süreci yürütmektedir. Bu sayede ortak projeler ve atölye çalışmaları ile birlikte çalışma, fikir üretme, farklı düşünce ve yaklaşımları değerlendirebilme ve tatbik edebilme becerisi sağlamaya çalışmaktadır.

            Abdulbaki Ünlü İmam Hatip Ortaokulunda Öğrencilerin becerilerini ve yeteneklerini geliştiren zengin sosyal ve kültürel faaliyetler yürütülmektedir. Öğrencilerin okula âidiyetlerini ve özgüvenlerini pekiştiren dînî, ahlakî, sanatsal, sportif etkinlikler düzenlenmektedir. Toplumsal sorumluluk ve gönüllülük çalışmalarıyla güzel alışkanlıklar kazandıran örnek uygulamalar yapılmaya çalışılmaktadır.

            Abdulbaki Ünlü İmam Hatip Ortaokulunda öğrencilerin; bedensel, ruhsal, ve zihinsel gelişimlerinin farkında olarak problemleri çözmesine ve doğru kararlar vermesine yardımcı olan karakter gelişimleri ile birlikte kariyer planlamalarına katkı veren etkin rehberlik hizmetleri sunulmaktadır. Okulumuzda okul kültürüne katkı sağlayan ve öğrenmeyi kolaylaştıran zenginleştirilmiş ve özgün tasarlanmış eğitim ortamı mevcuttur.

            Abdulbaki Ünlü İmam Hatip Ortaokulunda erdemli davranışlar kazandıran ve sosyal bağları güçlendiren okul kültürü ve iklimi vardır. Kişisel ve mesleki yönden sürekli kendini yenileyen ve geliştiren, meslektaşları ile iş birliği kuran, öğrencisiyle yakından ilgilenen, çalışkan ve özverili bir eğitim kadrosuna sahiptir.

            Ayrıca Abdulbaki Ünlü İmam Hatip Ortaokulunda eğitime destek veren güçlü okul aile birliği, ailelere yönelik rehberlik faaliyetleri ve veli seminerleri düzenlenmekte, mezunları başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarıyla güçlü iş birliği ve ortak projeler yürütülmektedir.

            Abdulbaki Ünlü İmam Hatip Ortaokulu 2021-2022 eğitim öğretim yılına şimdiden hazırdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

İLETİŞİM

Adres:
İSTİKLAL MAH. KARDELEN SK. ABDÜLBAKI IMAM HATIP ORTAOKULU BLOK NO 4 İÇ KAPI NO 1 ŞEREFLİKOÇHİSAR / ANKARA


Telefon
(312) 686 4245


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın